Holistic Pulsing

Wat is Holistic Pulsing
en waarvoor is het allemaal heilzaam?

Holistic pulsing is een bijzondere behandelvorm met een diepte werking die bovendien buitengewoon aangenaam is. Een diepe staat van ontspanning wordt vaak ervaren.
Omdat het een waarlijke holistische behandelvorm is, heeft het iedereen iets te bieden. Ook als je geen last hebt van de onderstaande klachten:

lichamelijke klachten als: hoofdpijn, rugklachten, moeilijke stoelgang, buikpijn etc.
vermoeidheidsklachten
als je het lastig vindt om te ontspannen of dingen los te laten
stress en spanningen
als je teveel met je hoofd bezig bent
slapeloosheid
burn-out
vastzittende spieren
het verwerken van intense momenten in je leven
als cadeautje voor jezelf of een dierbare
bij zwangerschap is het plezier voor twee
gewrichts-pijnen
voor het totale ontspanningsmoment
een optimale doorstroming van je Levensenergie, levenskracht. (Qi)

Holistic pulsing kan voor allerlei doeleinden worden toegepast, bijvoorbeeld om bij stress en spanningen of fysieke pijnen en stoornissen diepe ontspanning te bewerkstelligen, want de behandeling werkt rechtstreeks in op blokkades in het lichaam.
Wat gebeurt er in een Holistic pulsing sessie?

In een kort inleidend gesprekje wordt in kaart gebracht of je last hebt van bepaalde pijnen in je lichaam en geest, of je medicijnen slikt, of je onlangs een operatie hebt ondergaan, zwanger bent. Na het kort inleidend gesprek ga je gekleed op een massagetafel liggen. We verzoeken je makkelijk zittende kleding aan te doen, zodat je intens van de pulsing kunt genieten.
Door met bepaalde technieken in zachtheid van wiegen, golvend, veranderend, bewegend, vibrerend, het meenemen in de pulsing van benen/armen, schuddend, draaiend en zachtjes strekkend in verschillende ritmes wordt je lichaam uitgenodigd om steeds meer spanningen los te laten, en in momenten van totale ontspanning terecht te komen.

Bovendien is er bij holistic pulsing de onmiskenbare samenhang met water. Door de behandeling wordt de doorstroming van alle lichaamsvochten gestimuleerd. Daarom is het belangrijk om te drinken na de behandeling en daarna, zodat je van je afvalstoffen afkomt en meer energie krijgt na de behandeling.
Vaak werkt de behandeling nog uren en soms zelfs nog enkele dagen door.

Holistic pulsing brengt je in contact met wie je werkelijk in wezen bent: In een veilige omgeving, waarin je niets hóeft, komen je lichaam, denken en emoties tot rust en kun je ontvankelijk worden voor bewustzijn van jezelf, acceptatie, en weer in je eigen kracht komen. Luisteren naar je grenzen, verantwoordelijkheid nemen voor jezelf, en de vreugde van je eigen energie voelen.

De lengte van de sessie wordt in overleg bepaald, waarin er tijd wordt genomen om na te genieten van de behandelingsvorm en water of thee te drinken na de behandeling.
Contra-indicaties

Er is een aantal contra indicaties voor het ondergaan van een holistic pulsing behandeling, zie de lijst hieronder. Heeft u last van één van de genoemde aandoeningen? Dan is het niet verstandig om je te laten behandelen,
wel is er dan vaak een andere behandelingsvorm binnen Soulariah praktijk die toegepast kan worden.

Ernstige artritis in de nek of bovenrug
Ernstige osteoporose (botontkalking)
Hart- en vaatziekten (incl. trombose en hersenbloeding)
Hernia
Hersenschudding
Hoog medicijngebruik
Hoge bloeddruk
Infecties
Langdurig of zwaar drugsgebruik
Losraken van netvlies
Na een operatie
Psychische stoornissen
Tijdens een IVF behandeling
Whiplash