Wijsheid van de Pure Ziel in interactie met de persoonlijkheid en het ego.

25-10-2020
Vandaag was duidelijk een dag waarin de emoties en gevoelens ervaren wilden worden.
Dat merkte ik doordat ik niet echt tot creatief en productief bezig zijn kwam, er zat iets ‘bubbeligs’ overheen....
Dus ben ik contact gaan maken met het ‘bubbelige’ en daar kwam vanalles uit omhoog.
Gevoelens van teleurstelling, verdriet, angst, onrust, enz.
‘Wees welkom, neem de ruimte...’ en heb rust genomen om het de ruimte te geven.
Daarna ben ik gaan opschrijven en tijdens het schrijven gebeurt er altijd iets.
Dan ‘praat’ er iets mee… dat gebeurt ook wel al vaak tijdens het bewust worden van gedachtes en gevoelens maar kan zo snel gaan, dat mijn brein het niet altijd kan vatten. Bij het schrijven is dat anders, dan integreert het makkelijker.
Dan wordt duidelijk wat die gevoelens en gedachtes mij spiegelen, omdat ik niet wil oordelen naar anderen. In wat ik opschrijf, herken ik het als ik dit wel doe (hier geef ik mezelf dan ook toestemming voor omdat ik weet het leidt me daarna wel terug naar me zelf) en kan dan ook spiegelen omdenken.
Vergeven blijkt een enorm krachtige sleutel! Niet het vergeven van schuld. Maar van gedrag waar ik tegenaan loop (eerst via een ander en dan dus via die spiegel van mezelf) weer vrijheid geven, ruimte… niet streng naar hoeven zijn maar zien dat het een groeiproces is en ik de mogelijkheid heb om te groeien omdat het duidelijk is geworden.
WOEOEOEI… dat voelt zo heerlijk!
Het is bevrijdend in de onafhankelijkheid dus naar mn medemens en naar mezelf.
Wat helder is geworden ook, is dat er een behoorlijke tegenstrijdigheid aan emoties in mij speelde.
Enerzijds een diepe innerlijke rust, vrede en vertrouwen en jawel...zelfs vreugde.
Dit is mijn Pure Ziel, mijn hogere zelf en mijn hart.
Die kunnen vanuit een hoger zicht zien en weten en daar is het gevoel van een oersterk vertrouwen en het weten dat er een hoger plan zit in wat er allemaal gaande is op aarde nu.
Anderzijds is er onrust, onzekerheid, angst en een gevoel van onveiligheid en verdriet.
Dit is mijn persoonlijkheid en ego.
Die vindt zoals het altijd gegaan is prima en wil helemaal geen verandering, maar voelt ook wel aan dat die verandering onomkeerbaar is…
Het leven voor de Corona kom niet meer terug.
Ondanks dat er in mij altijd het sterke gevoel geleefd heeft dat het niet klopt zoals we leefden of beter gezegd de aarde uitleefden, de systemen die aardig wat enorme druk konden (nog kunnen) geven en me er vaak ongelukkig bij gevoeld heb, zeggen deze delen in mij: het voelt toch veilig en niet weten wat er komen gaat, voelt niet veilig.
En mag dat? JA, dat mag!
Tenslotte ben ik in de hoedanigheid van mens op de aarde nu en ook deze gevoelens en gedachtes horen erbij. Dus welkom...ben er maar.
Intussen vraag ik aan m’n hoger Zelf die de wijsheid van de Pure Ziel in zich heet maar ook weet hoe het op aarde werkt:”wat kunnen we doen om voor mijn persoonlijkheid en ego nu?”
Het antwoordt is direct daar en helder:”Vertel het dat het goed is. Het is goed zoals het is, er IS een Zuiver Universeel (ofwel Goddelijk) plan in werking en alles wat plaatsvindt hoort daarbij. Raak je lichaam zacht aan en vertel het van in je hart dat het veilig is. Ongeacht wat er gaat gebeuren en hoe het gaat lopen, want uiteindelijk ben je Liefdeslicht en dat zal je altijd zijn.”
Dit heb ik gedaan en het werd zachter, rustiger. Het vertrouwen won langzaam maar zeker weer terrein.
Tranen mochten lopen, van verdriet en ook van vreugde.
Jeetje...wat ligt dat toch dicht bij elkaar.
Zo was het voelbaar dat beide golven (golflengtes, frequenties) van hoge en lagere energie samen kwamen en als EEN geheel omhoog gelift werden.
WAUW!

En dit is meteen ook hoe we te werk gaan bij Soulariah